Algemene voorwaarden

Definities

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
By Jet interieur adviseur, eigenaar Jet Bouwmeester, gevestigd te Krommenie onder Kvk nr. 78291518
Klant: degene met wie By Jet interieur adviseur een overeenkomst is aangegaan.
Partijen: By Jet interieur adviseur en klant samen.

Toepasselijkheid van deze voorwaarden

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, werkzaamheden, bestellingen, overeenkomsten en levering van diensten of producten door of namens By Jet interieur adviseur.
Partijen kunnen alleen afwijken van deze voorwaarden als zij dat uitdrukkelijk of schriftelijk zijn overeengekomen.
Partijen sluiten de toepasselijkheid van aanvullende en/of afwijkende algemene voorwaarden van de klant of van derden uitdrukkelijk uit.

Prijzen

Alle prijzen die By Jet interieur adviseur hanteert zijn in euro’s en exclusief overige kosten zoals administratiekosten, reis-, verzend- of transportkosten, tenzij uitdrukkelijk anders staat vermeld of anders overeengekomen.
Alle prijzen die By Jet interieur adviseur hanteert voor zijn producten of diensten kan By Jet interieur adviseur te allen tijde wijzigen.
De prijs met betrekking tot een dienstverlening wordt door By Jet interieur adviseur vastgesteld op grond van de werkelijk bestede uren.
By Jet interieur adviseur werkt met pakket prijzen, deze zijn tot stand gekomen uit een gebruikelijk uurtarief.
Indien partijen voor een dienstverlening door By Jet interieur adviseur een totaalbedrag zijn overeengekomen, is dit altijd een richtprijs, tenzij partijen uitdrukkelijk en schriftelijk een vaste prijs, waarvan niet kan worden afgeweken, zijn overeengekomen.
By Jet interieur adviseur is gerechtigd om tot 10% van de richtprijs af te wijken.
Indien de richtprijs meer dan 10% hoger uit gaat vallen, dient By Jet interieur adviseur de klant tijdig te laten weten waarom een hogere prijs gerechtvaardigd is.
Indien de richtprijs meer dan 10% hoger uit gaat vallen, heeft de klant het recht om het deel van de opdracht te vervallen, dat boven de richtprijs vermeerderd met 10% uitkomt.
By Jet interieur adviseur heeft het recht om de prijzen jaarlijks aan te passen.
De consument heeft het recht om de overeenkomst met By Jet interieur adviseur op te zeggen indien hij niet akkoord gaat met de prijsverhoging.
Alle betalingen dienen te worden gedaan zonder aftrek, verrekening of opschorting, binnen 14 dagen na factuurdatum, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen of de factuur anders vermeldt.

Gevolgen niet tijdig betalen

Betaalt de klant niet binnen de overeengekomen termijn, dan is By Jet interieur adviseur gerechtigd een rente van 1% per maand in rekening te brengen vanaf de dag dat de klant in verzuim is, waarbij een gedeelte van een maand voor een hele maand wordt gerekend.
Wanneer de klant niet tijdig betaalt, mag By Jet interieur adviseur zijn verplichtingen opschorten totdat de klant aan zijn betalingsverplichting heeft voldaan.
Weigert de klant zijn medewerking aan de uitvoering van de overeenkomst door By Jet interieur adviseur, dan is hij nog steeds verplicht de afgesproken prijs aan By Jet interieur adviseur te betalen.

Uitvoeren van de overeenkomst

By Jet interieur adviseur spant zich ervoor in om de opdracht zorgvuldig en onafhankelijk uit te voeren, de belangen van de opdrachtgever naar beste weten te behartigen en te streven naar een voor de opdrachtgever bruikbaar resultaat, zoals van een redelijk en professioneel handelende ontwerper kan en mag worden verwacht. Voor zover noodzakelijk zal de ontwerper de opdrachtgever op de hoogte houden van de voortgang van de werkzaamheden. Indien en voor zover een goede uitvoering van de overeenkomst dit vereist, heeft By Jet interieur adviseur het recht bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden.
De opdrachtgever doet al datgene, wat redelijkerwijs nodig of wenselijk is om een tijdige en juiste levering door de ontwerper mogelijk te maken, zoals het tijdig (laten) aanleveren van volledige, deugdelijke en duidelijke gegevens of materialen, waarvan ontwerper aangeeft of waarvan de opdrachtgever begrijpt of redelijkerwijs dient te begrijpen, dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst. Indien de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig aan By Jet interieur adviseur zijn verstrekt, heeft ontwerper het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of uit de vertraging vloeiende extra kosten volgens de gebruikelijke tarieven aan de opdrachtgever in rekening te brengen.
Een door By Jet interieur adviseur opgegeven termijn voor het uitvoeren van de opdracht is indicatief, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.

Inschakelen van derden

Wanneer By Jet interieur adviseur op verzoek van de opdrachtgever een begroting voor kosten van derden opstelt, dan is deze begroting indicatief. Desgewenst kan By Jet interieur adviseur namens de opdrachtgever offertes aanvragen.
By Jet interieur adviseur is niet aansprakelijk voor fouten of gebreken in producten of diensten van door of namens de opdrachtgever ingeschakelde derden, ongeacht of deze door By Jet interieur adviseur zijn geïntroduceerd. De opdrachtgever dient deze partijen zelf aan te spreken. By Jet interieur adviseur kan hierbij desgewenst assistentie verlenen.

Betaling en opschorting

Alle betalingen dienen te worden gedaan zonder aftrek, verrekening of opschorting, binnen 14 dagen na factuurdatum, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen of de factuur anders vermeldt.
Alle aan de opdrachtgever geleverde zaken blijven eigendom van By Jet interieur adviseur totdat alle bedragen die de opdrachtgever aan By Jet interieur adviseur op grond van de tussen partijen gesloten overeenkomst verschuldigd is, volledig aan By Jet interieur adviseur zijn voldaan.
By Jet interieur adviseur mag de uitvoering van de opdracht opschorten nadat de betalingstermijn is verstreken en de opdrachtgever na schriftelijk te zijn aangemaand alsnog binnen 14 dagen te betalen, dit nalaat, dan wel wanneer de ontwerper door een mededeling of gedraging van de opdrachtgever moet begrijpen dat betaling achterwege zal blijven.
Wanneer er sprake is van zijn wil onafhankelijke omstandigheden of bepaalde gedragingen of handelingen aan de zijde van de opdrachtgever waardoor van ontwerper redelijkerwijs niet kan worden verlangd dat zij de opdracht verder vervult, heeft By Jet interieur adviseur het recht deze opdracht neer te leggen. In dit geval heeft zij recht op facturering voor tot op dat moment verrichtte arbeid en op vergoeding van tot op dat moment gemaakte kosten en is zij verplicht de bereikte resultaten ter beschikking te stellen.

Wijziging van de overeenkomst

Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt, dat voor een behoorlijke uitvoering het noodzakelijk is om de te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, zullen partijen tijdig en in onderling overleg de overeenkomst dienovereenkomstig aanpassen.
Indien partijen overeenkomen, dat de overeenkomst wordt gewijzigd of aangevuld, kan het tijdstip van voltooiing van de uitvoering daardoor worden beïnvloed. By Jet interieur adviseur zal de opdrachtgever zo spoedig mogelijk hiervan op de hoogte stellen.
Indien de wijziging of aanvulling financiële en/of kwalitatieve consequenties heeft, zal ontwerper de opdrachtgever hierover tevoren inlichten.
Wijzigingen in de oorspronkelijke opdracht van welke aard dan ook, schriftelijk of mondeling door of namens de opdrachtgever aangebracht, die hogere kosten veroorzaken dan waarop bij de prijsopgave kon worden gerekend, worden de opdrachtgever extra in rekening gebracht.
Door de opdrachtgever na het verstrekken van de opdracht alsnog verlangde wijzigingen in de uitvoering van de opdracht moeten door de opdrachtgever tijdig en schriftelijk aan By Jet interieur adviseur ter kennis zijn gebracht. Worden ze mondeling of per telefoon gegeven dan is het risico voor de tenuitvoerlegging der wijzigingen voor rekening van de opdrachtgever.

Geheimhouding

Partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie, feiten en omstandigheden, die in het kader van de opdracht, van elkaar of uit andere bron, aan de andere partij ter kennis komen, waarvan redelijkerwijs te begrijpen is dat openbaarmaking of mededeling aan derden de ontwerper of de opdrachtgever schade zou kunnen berokkenen. 

Opzegging en ontbinding van de overeenkomst

Wanneer de opdrachtgever de overeenkomst opzegt zonder dat sprake is van verwijtbaar tekortschieten door By Jet interieur adviseur, of wanneer By Jet interieur adviseur de overeenkomst ontbindt wegens een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de overeenkomst door de opdrachtgever, dan is de opdrachtgever, naast het honorarium en de gemaakte kosten met betrekking tot de tot dan verrichte werkzaamheden, een schadevergoeding verschuldigd. Gedragingen van de opdrachtgever op grond waarvan van de ontwerper redelijkerwijs niet meer gevergd kan worden dat de opdracht wordt afgerond, worden in dit verband mede beschouwd als toerekenbare tekortkoming.

Garanties en vrijwaring

Wanneer partijen een overeenkomst met een dienstverlenend karakter zijn aangegaan, bevat deze voor By Jet interieur adviseur enkel inspanningsverplichting, geen resultaatsverplichting.
De klant vrijwaart By Jet interieur adviseur tegen alle aanspraken van derden die verband houden met de door By Jet interieur adviseur geleverde producten en/of diensten.

Aansprakelijkheid

By Jet interieur adviseur is uitsluitend aansprakelijk voor enige schade die de klant lijdt indien en voor zover die schade is veroorzaakt door opzet of bewust roekeloosheid.
Indien By Jet interieur adviseur aansprakelijk is voor enige schade, is het slechts aansprakelijk voor directe schade die voortvloeit uit of verband houdt met de uitvoering van een overeenkomst.
By Jet interieur adviseur is nooit aansprakelijk voor indirecte schade, zoals gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparing of schade aan derde.
Alle afbeeldingen, foto’s, kleuren, tekeningen, omschrijvingen op de website of in een catalogus zijn slechts indicatief en gelden slechts bij benadering en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding en/of (gedeeltelijke) ontbinding van de overeenkomst en/of opschorting van enige verplichting.
Elke aansprakelijkheid vervalt door het verloop van twee jaar vanaf het moment dat de opdracht door voltooiing, opzegging of ontbinding is geëindigd.

Overmacht

Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet voorzien waarop By Jet interieur adviseur geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor ontwerper niet in staat is haar verplichtingen na te komen.
Tijdens overmacht worden de verplichtingen opgeschort. Indien de periode waarin door overmacht nakoming van de verplichtingen door By Jet interieur adviseur niet mogelijk is langer duurt dan 2 maanden zijn beide partijen bevoegd de overeenkomst te ontbinden zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding bestaat.
Indien By Jet interieur adviseur bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen is zij gerechtigd het al uitgevoerde c.q. uitvoerbare deel afzonderlijk te factureren en is de opdrachtgever gehouden deze factuur te voldoen als betreft het een afzonderlijk contract. Dit geldt echter niet als het al uitgevoerde c.q. uitvoerbare deel geen zelfstandige waarde heeft.

Vindplaats en wijzigingen voorwaarden

Indien enige bepaling van deze Algemene Voorwaarden nietig is of vernietigd wordt, zullen de overige bepalingen van deze Algemene Voorwaarden onverminderd van kracht blijven. Partijen zullen in dat geval in overleg treden met het doel nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige of vernietigde bepalingen overeen te komen, waarbij zoveel mogelijk het doel en de strekking van de nietige dan wel vernietigde bepalingen in acht wordt genomen.